Einde aan carnavalstent in Belfort

Einde aan carnavalstraditie in Belfort

44 jaar was ‘de tent’ in Belfort het kloppend hart van de buurtcarnaval. Dit jaar geen tent meer in Belfort. De organiserende scoutingvereniging Henri Dunant- Florence Nightingale uit Wolder gaat met pijn in hun hart stoppen met deze wijkcarnavalsactiviteit. De carnavalstent was hun zichtbare verbondenheid met de buurt. ‘We wilden ons op deze manier aan de buurten Wolder, Daalhof, Belfort, Hazendansen ver daarbuiten laten zien. Veel van onze leden komen uit die buurten en op deze manier deden we iets leuks terug voor de buurt. Maatschappelijk betrokken noemen we dat tegenwoordig en de buurtbewoners die ons nog niet kenden konden zo kennismaken met onze vereniging’. Aldus voorzitter  Harald Mertz.

Jaren stond ‘de tent’  vijf dagen midden in de buurt. Met de inzet van veel vrijwilligers van de scoutingvereniging  was er plezier voor jong en oud. Beroemd was de artiesten reijaloet op zaterdag waar veel Maastrichtse carnavalsartiesten een blokje voor om reden. Maar ook de schoolmiddag en de kindercarnaval tijdens de drie dolle dagen waren een groot succes. Helaas veranderen tijden, de laatste jaren is er een terugloop in de bezoekers aantallen en het organiseren van zulke evenementen wordt steeds moeilijker voor een vrijwilligersorganisatie. Vergunningen, bewakingseisen en noem maar op. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die een week lang hun vrije tijd willen opofferen. ‘De laatste jaren komen we ook steeds moeilijker uit de kosten’ volgens de voorzitter. ‘En het risico voor de vereniging wordt te groot. Natuurlijk wilden we ook graag iets overhouden aan ‘de tent ‘ om onze scouting activiteit door het jaar heen te kunnen organiseren. Met spijt in ons hart nemen we afscheid van ‘de tent’, maar we kunnen niet anders’.

Onze carnavalsvereniging ‘De Spoorzeukers’  blijft echter zijn volledig programma afwerken. Op zaterdag 9 januari wordt in de zaal van de Greune onze nieuwe prins/prinses uitgeroepen.

 

—————————————————————————————————————–

Bij vragen kunt u contact opnemen met Harald Mertz : info@hmertz.nl

3 commentare

 1. jose
  19 november 2015    

  Het is heel erg jammer dat de tent er niet meer kompt.
  Was er ieder jaar heel gezellig..
  Bedankt .. alle vrijwillegers .

  • JFK school
   19 november 2015    

   Ontzettend jammer en een groot(s) gemis voor de school en de buurt.
   Wij (JFK school) willen CV De Spoorzeukers ontzettend bedanken voor al die jaren dat wij samen met jullie feest konden vieren in de tent!

 2. Mariaummels
  19 november 2015    

  Buurtbewoner van daalhof op de eerste plaats bedankt voor al de mooie jaren alleen zeer triest dat het zo moet gaan voor de boerderij hebben we geld opgehaald had dat ook niet nu gekund was zo leuk in de tentoonstelling langzamerhand verdwijnt alles wat leuk is wat was het toch fijn kinderen waren zo gelukkig hier mee de jfk school is ook de dupe kan de gemeenten dan niet een steentje bij dragen of betekend onze buurt dan niets voorhun en dat voor die paar dagen dan maar wat minder in de stad hier wonen ook mensen ik gun hetiedereen zo respect voor de cv spoorzeukers dank dank dank een buurt bewoner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prins Chris den Ierste en Prinses Florence de Ierste

Iers volgende activiteit

No Events

Sjnoetsebook

Nuitsbreef